Jedinstven način spajanja klijenata sa stručnjacima

Fix pomaže korisnicima da na osnovu njihovih zahtjeva dobiju što bolju ponudu, dok stručnjacima nudi mogućnost da na brz i pouzdan način dođu do novih klijenata.

695

KATEGORIJA

23083

KORISNIKA

12580

ZAHTJEVA

10814

STRUČNJAKA

Kako funkcioniše Fix.ba?

Na jednostavan način unesite detalje usluge koju tražite. Fix stručnjaci će Vam poslati ponude, a na Vama je da ih uporedite i izaberete idealnu za sebe ili otvorite pripadajuću kategoriju i sami pronađite stručnjaka na listi.

27854

Ponuda

23083

Korisnika

870

Završenih poslova

10814

Stručnjaka

Registrujte se besplatno

Pošaljite zahtjev

Nakon odabira usluge, odgovorite na nekoliko pitanja vezanih za Vaše potrebe. Mi ćemo upit proslijediti iskusnim stručnjacima koji će ra riješe Vaš problem.

Uporedite stručnjake

U kratkom vremenskom roku, zainteresirani i dostupni stručnjaci će Vas kontaktirati sa prijedlogom svoje ponude. Svaka ponuda će uključivati uvid u: Profil stručnjaka, kontakt informacije, dojmove o stručnjaku, te tekstualnu ponudu o traženoj usluzi i njenu cijenu.

Dogovorite posao

Nakon pristiglih ponuda, odaberite odgovarajućeg stručnjaka, kontaktirajte ga za više informacija, te po završenom poslu razmijenite dojmove.

O nama

Za kreiranje Fix.ba vodila nas je ideja da korisnicima olakšamo potragu za stručnjacima koji će im pomoći u izvršavanju svakodnevnih potreba. Sa više od 695 kategorija Fix pomaže korisnicima da na osnovu njihovih zahtjeva dobiju što bolju ponudu, dok stručnjacima nudi mogućnost da na brz i pouzdan način dođu do novih klijenata.

Naš tim čine mlade i kreativne osobe čiji zadatak je da korisnicima pruže najbolje moguće iskustvo i vrhunsku uslugu.

10 godina ispred vremena

Naš tim je već dugi niz godina u samom vrhu kad su u pitanju online projekti i inovacije

Historija oglasa

Oglasi i način na koji su se stručnjaci oglašavali su se mijenjali kroz godine. Historijat ide od pojave prvih oglasnih ploča pa sve do danas kada se pojavio fix.

 • 1881. godina

  Pojava oglasne ploče

  Prve oglasne ploče prvenstveno su služile za ostavljanje poruka koje su drugi ljudi trebali pročitati i vidjeti. Oglasne ploče često su izrađivane od materijala kao što je pluto kako bi se olakšalo dodavanje i uklanjanje poruka, odnosno da bi što bolje služile su za cirkulaciju informacija.

 • 1886. godina

  Nastanak prvog telefonskog imenika

  Godine 1886. osnovan je prvi telefonski imenik. Nastankom telefona, odnosno telefonskih pretplatnika, nastao je i prvi oficijelni direktorijum 1890. godine, koji je pored klasifikacije po djelatnostima, abecedno sortirao imena firmi sa adresama i telefonima.

 • 1990. godina

  Pojava interneta

  Pojavom Interneta otvara se mogućnost za jednu sasvim novu granu oglašavanja. Telefonski imenici i oglasne ploče polako izlaze iz upotrebe te baze postaju online. Internet pruža mogućnost da do stručnjaka dođemo na brži i jednostavniji način.

 • 2009. godina

  Domaća kupoprodajna zajednica dobila je novo sredstvo za zbližavanje prodavača i kupaca, PIK.ba – Svijet kupoprodaje, spojivši jednostavno, a do tada nezamislivo, prodavače i kupce udaljene ponekad i više od 500 kilometara, te je nakon samo 3 mjeseca postojanja stranicu aktivno koristilo više od 30.000 registrovanih korisnika.

 • 2013. godina

  Nova komponenta sajta - Pik.ba “Servisi i usluge”

  Rezultat radova u prethodnim godinama, je nova komponenta sajta koja objedinjuje oglase servisa i usluga. Prepoznavši bitnost te kvalitet ponuda na Pik.ba, naš tim proširuje stranicu novom vrstom oglasa - “Servisi i usluge”. U ovom dijelu, spajaju se stručnjaci i usluge koje nude, te korisnici koji iste potražuju.

 • 2015. godina

  PIK.ba je postao član globalne mreže oglasnika, OLX, nastavljajući da djeluje pod lokalnom ekstenzijom OLX.ba. Takvo pridruživanje jasan je pokazatelj kvalitetnog rada i usluga koje OLX.ba pruža. Danas stranicu koristi više od milion registrovanih korisnika, koji oglašavaju više od 1,6 miliona aktivnih artikala.


  Servisi i usluge V2

  Prepoznavši bitnost servisa i usluga na stranici, novom verzijom Pik.ba, izmijenjen je i dio “Servisi i usluge”. Dodavanjem novih opcija lokacije i filtriranja po kategorijama, značajno je olakšano spajanje ponude i potražnje. Uvedena je i opcija ocjenjivanja pružatelja usluga. Ukupno 26.000 servisa i usluga u 128 kategorija.

 • 2016. godina

  Fix.ba

  Konstantnim istraživanjima i brigom o korisnicima prepoznali smo potrebu i odlučili da usluge i servise u potpunosti odvojimo od OLX-a i smjestimo ih na posebno mjesto. Fix.ba je potpuno novi način spajanja klijenata sa stručnjacima. Vodila nas je ideja da sa više od 400 kategorija Fix pomogne korisnicima da na osnovu njihovih zahtjeva dobiju što bolju ponudu, dok stručnjacima nudi mogućnost da na brz i pouzdan način dođu do novih klijenata. Uz par klikova na Fix.ba rješenje će Vam uvijek biti pri ruci.

FAQ - Česta pitanja

QRegistracija

Registraciju možete izvršiti na www.fix.ba/register i potpuno je besplatna. Na Vama je samo da odaberete da li ste korisnik kojem je potrebna usluga, ili stručnjak koji je nudi. Brzu registraciju možete izvršiti i tako što ćete kliknuti na “BRZA OLX REGISTRACIJA” koja će Vaš Olx profil automatski prebaciti na Fix profil.

QGdje da se prijavim?

Da bi Vaša prijava bila moguća, potrebno je da Vaš browser (web preglednik) ima omogućen JavaScript. Prilikom unošenja podataka , prvenstveno bismo da Vas posavjetujemo da obratite pažnju na to da unesete tačno Fix/Olx ime ili e-mail i password, na način da pazite na velika i mala slova, jer je to jedan od najčešćih razloga pogrešnog prijavljivanja na sajtove.

QTehnički problemi

Ukoliko imate probleme sa prijavom na profil, učitavanjem slika, te slične tehničke probleme, savjetujemo Vam da očistite Cache memoriju u Vašem browser-u, kao i Cookies (kolačiće). Brisanje Cache-a i Cookies-a možete pokrenuti istovremenim pritiskom tipki CTRL + SHIFT + DELETE na tastaturi, te ćete u novootvorenom prozoru moći da odaberete koje stavke želite izbrisati, te za koji period.

Korisnik ste kojem je potrebna usluga?

Jedinstvena baza sa više od 695 različitih usluga uvijek Vam stoji na raspolaganju. Kroz par jednostavnih koraka povezati ćemo Vas sa profesionalcima iz cijele BiH koji će Vam poslati svoje ponude a Vi ćete odabrati onu najbolju.

Traži uslugu

Nudite neku uslugu kao pojedinac ili kao firma?

Proširite svoj posao i steknite nove klijente. Preko 23083 korisnika dnevno objavi više od 27854 zahtjeva u 695 kategorija. Pridružite se BESPLATNO prvoj društvenoj mreži za servise i usluge. Kreirajte svoj oglasni prostor i dođite do novih klijenata.

Saznaj više